Seleccionar página

NIO

Nio significa ànima en mandinka, la llengua natal del jove músic, cantant i compositor senegalès Momi Maiga. La Kora i la veu són el seu vehicle per transmetre’ns reflexions sobre els valors humans, com la seva família ha fet a través de la Kora de generació en generació durant segles.

Unit amb el percussionista català Aleix Tobias Sabater, l’excel·lent Marçal Ayats al violoncel, i el violinista mexicà Carlos Montfort, tres dels músics més talentosos residents a Catalunya, l’espectacle Nio esdevé màgia per a tots els sentits. Un diàleg dinàmic i constant entre cultures. Casamance, Mèxic i Catalunya es fonen en un mar de sons i ritmes transcontinentals que sorprenen a cada segon. La càlida veu de Momi dansa entre les vint-i-dues cordes de la Kora. L’acompanya amb majestuositat l’arc del cello de Marçal, els sons delicats i gairebé transparents d’Aleix Tobias i els múltiples efectes sonors del violí de Carlos Monfort. Fusió i emotivitat són els pilars d’aquest espectacle vibrant, enèrgic i profund alhora. L’ànima de l’espectacle doncs, pren vida amb la presència dels quatre músics junts sobre l’escenari que capten el públic en un instant.

Aquest espectacle és una coproducció de Momi Maiga amb La Marfà – Centre de Creació Musical, Fira Mediterrània de Manresa i Ajuntament d’Olot.